Zoek, en u zult vinden (deel 1)

20 april 2018
Geplaatst in DigiTand
20 april 2018 Ronald Janssen

Uitgebreide zoekmogelijkheden (deel 1)

Order overzicht, factuur overzicht, instructie overzicht zijn slechts enkele voorbeelden van overzichtsschermen. Alles begint met het snel en eenvoudig vinden van gegevens.

In dit eerste deel gaan we in op de basis functionaliteit van overzichtsschermen. We gebruiken het instructie overzicht als voorbeeld maar de functionaliteit is op ieder overzicht van toepassing. Overigens de importeer optie, om straks uw huidige instructie (op wens) over te zetten, is reeds klaar.

  • Overzichten zijn aanpasbaar. De volgorde, breedte en sortering van de kolommen zijn aanpasbaar. Aanpassingen worden natuurlijk bewaard. In de eerste afbeelding zijn de eerste 2 prijskolommen en de omzetgroep direct achter de naam geplaatst.
  • Vaste kolommen. Ieder overzicht is voorzien van vaste kolommen. In het voorbeeld gaat het om de kolommen "Code", "Soort" en "Naam". Wel zo handig als er horizontaal gescrold wordt.
  • Groeperen. De gegevens kunnen op elke kolom gegroepeerd worden. Zie de 2e schermafbeelding voor een voorbeeld. Ook groeperen op meerdere kolommen is mogelijk. Wilt u straks alle patiënten gegroepeerd per tandarts en vervolgens gegroepeerd op geslacht..... dat kan!
  • Filteren. Het overzicht kan op meerdere manieren gefilterd worden. Ook als er een groepering toegepast is. Zie de 3e afbeelding. In dit voorbeeld is er gesorteerd op Instructie Code en is op de omzetgroep de filter "Regula" toegepast. En het zoekveld bovenaan "zoek in alle kolommen"..... inderdaad; 1 zoekveld om ALLE kolommen te doorzoeken!
  • Teaser: "Delen..." knop rechtsboven, hierover later meer 🙂

In het 2e deel gaan we verder in op: Zoeken in alle kolommen, Speciale filteropties, Gekoppelde gegevens.

Invoercontrole en zoeken in selectielijsten
AVG info voor klanten van rbojanssen

Opmerking, interesse of vraag?