Mail functionaliteit DigiTand

24 november 2018
Geplaatst in DigiTand
24 november 2018 Ronald Janssen

Enkele eigenschappen van de nieuwe mail functionaliteit

Mailen is onderdeel van de “Deel” functionaliteit

De “Deel” knop komt op veel plekken terug. Via deze knop is het direct mogelijk om te Printen (ook op scherm) / Mailen / Exporteren als PDF en Exporteren als CSV.

Mail status

Bij alles wat gemaild (en geprint) kan worden is te zien wanneer dit de laatste keer gebeurd is. Wel zo handig om te zien wat er al gemaild / geprint is en wat nog niet. Overzichten kunnen ook op deze statussen gefilterd worden.

Sjabloon teksten en CC en BCC

Voor diverse soorten mail (dag- en maand- factuur, klant, patiënt) kunnen sjablonen aangemaakt worden. Hierdoor hoef je de gegenereerde mail niet meer aan te passen. Diverse velden zijn voor de sjablonen beschikbaar (zoals klant- en patiënt- naam, factuur nummer, betreft, etc). Ook kunnen de CC (kopie mail) en BCC (blinde kopie mail) velden van standaard adressen voorzien worden. Zo is het BCC veld ideaal om een kopie mail naar 1 van je eigen mail adressen te versturen.

Mailen op achtergrond

Standaard wordt bij de deel-actie “Mail” een mail scherm getoond zodat je de mail nog naar wens kunt aanpassen. Klikt je op “verzenden” dan sluit het mail scherm direct af en verstuurt het systeem de mail op de achtergrond, zo kun je direct doorwerken.

Direct mail zonder mailscherm

Je kunt echter nog een stap verder gaan door het mail scherm volledig te negeren. Door gebruik te maken van sjabloon teksten is het ook mogelijk om een mail te versturen zonder dat het mail scherm geopend wordt. Slechts 1 klik op de knop en het systeem verstuurt op de achtergrond de mail. Ontbreken er noodzakelijke gegevens dan wordt het mail scherm vanzelf geopend.

Kwaliteit afbeeldingen en watermerk

Het genereren van PDF bestanden is ook geheel vernieuwd en maakt gebruik van de laatste technieken. De kwaliteit van afbeeldingen kan ingesteld worden als ook een watermerk voor de factuur. Natuurlijk dienen de aangeleverde afbeeldingen van hoge kwaliteit te zijn.

Aparte layout voor mail

En natuurlijk kan ook de mail voorzien worden van een aparte layout voor de factuur. Waar veel mensen voorbedrukt papier gebruiken om te printen zou de mail met een zelfde layout niet mooi uitzien. Hiervoor kan dan een aparte layout gemaakt worden.

DigiTand update
Print functionaliteit DigiTand

Opmerking, interesse of vraag?